Stress en burn-out

Wanneer je stress en burn-out klachten ervaart zoek je begeleiding die snel en effectief is. GezondeKracht biedt coaching in combinatie met hardlopen/wandelen, ademhaling en mindfulness wat bewezen effectief en doeltreffend is bij burn-out, vermoeidheid en stressklachten.

Aanleg, karakter en omgeving bepalen hoe jij omgaat met (werk)druk, spanning en stress. Ben jij die positieve, zorgzame, enthousiaste medewerker, perfectionistisch met een groot verantwoordelijkheidsgevoel? Iedereen kan een beroep op je doen, jij zegt geen nee en zorgt er altijd voor dat je voor iedereen klaar staat en je werk voor elkaar is. Op een dag krijg je vage klachten, ga je slecht slapen, concentratie problemen, eten gaat niet zoals je wilt, je krijgt hoofdpijn en andere fysieke klachten. Maar jij houdt vol en geeft niet op. Tot er een moment komt dat het niet meer gaat. Je bent ontzettend moe, hebt huilbuien, paniekaanvallen, er is totale onrust.

Jij kunt dit voor zijn als je je klachten niet negeert maar er juist bij stilstaat.

Zet de eerste stap! GezondeKracht Coaching is maatwerk. Jij bent het vertrekpunt. Jij hebt een drukke baan en een druk leven en je wilt meer uit je leven halen door fysiek, mentaal en emotioneel fit te zijn. De eerste stap is altijd een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek. We verkennen je coachvraag en we bespreken het traject dat we gaan doorlopen. Hebben we er beiden een goed gevoel over dan gaan we samen op pad.

Kom in beweging!

We trekken de sportschoenen aan en gaan de natuur in om te werken aan je fysieke en mentale fitheid. Een coachtraject buiten in de natuur biedt veel meerwaarde. De wind door de haren, frisse lucht en genieten van de natuur: wandelen is leuk, goed voor de conditie en gezondheid. Afhankelijk van jouw fysieke en mentale fitheid kiezen we voor hardloop- of wandelcoaching. De coaching brengt je letterlijk en figuurlijk in beweging. Ook het ontdekken van jouw grenzen, creativiteit, intuïtie en het krijgen van inzichten wordt door hardlopen en wandelen geprikkeld. Tijdens onze coachsessies gebruiken we de natuur als inspiratiebron om daarmee het proces van coaching te verrijken en te verdiepen.

Als coach begeleid ik jou in je persoonlijke groei door te luisteren, de juiste vragen te stellen en waar nodig te confronteren waardoor je op een andere manier naar jezelf en situaties gaat kijken. Je gaat patronen herkennen en doorbreken en je wordt je bewuster van je doelen, kwaliteiten, dromen en verlangens. Coaching stimuleert je ontwikkeling, helpt je groeien, vanuit je eigen kracht te werken, inspiratie op te doen én resultaten te bereiken.

Tijdens de coachsessies gaan we in gesprek over je persoonlijke drijfveren, je talenten en je leefstijl. Je krijgt gedurende het traject steeds meer inzicht in jezelf, je komt in beweging en je zet stappen richting je doel.

In de coaching maak ik gebruik van een groot scala aan interventies. Mijn kennis van gedragsverandering, mindset, bewegen, voeding en ontspanning neem ik mee om jou in je kracht te zetten. Bewustwording en aandacht, mindfulness, acceptatie en bevorderen van zelfregie zijn peilers in de aanpak.

Wanneer schakel je GezondeKracht in?

Ik coach mensen die last hebben van stress op het werk en in hun leven. Er komen bijvoorbeeld mensen die zich gejaagd voelen, weinig energie hebben, onbalans ervaren in werk en/of privé en als ze zo doorgaan tegen een burn-out aanlopen.

Ervaar jij regelmatig een of meerdere van onderstaande opmerkingen?

‘Ik zit niet lekker in m’n vel’, 

‘Ik ervaar werkdruk’,

‘Ik moet van alles’,

‘ik voel me gejaagd’,

‘Ik heb weinig energie’,

‘Ik voel me vaak moe’,

‘Ik heb het gevoel dat ik door anderen geleefd word’,

‘Ik ben te zwaar’,

‘Ik heb zo vaak hoofdpijn’,

‘Na mijn werk ben ik te moe om iets leuks met mijn kinderen/vrienden te doen’

Je bent niet in balans en weet niet hoe het komt. Je energiehuishouding is uit balans. Lukt het je niet om de oorzaak en de verandering zelf te vinden? GezondeKracht helpt jou en loopt een stukje met je mee. Als je de oorzaak weet, kun je er ook iets aan doen!

Ervaar jij stressklachten en ben je gemotiveerd om stappen te zetten? Neem contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.